Danju je direktor firme, otac i suprug, noću je Džoker i najveći Jokićev navijač: “Nikola ga obožava jer često psuje sudije…”

0
Foto: Profimedia

“Zamislite da želite da istetovirate grb voljenog kluba na dupetu. A taj bol i ti tragovi mastila su na petom mestu svih ludosti koje ste ikada uradili.”

Tako The Athletic opisuje Tripa Stodarda, jednog od najluđih navijača Denver Nagetsa, a posebno Nikole Jokića.

“Kada imate 14 godina, želite samo da gledate vrhunskog košarkaša. Sada sa 30 želim da taj igrač bude i dobar momak”, kaže Stodard.

“A Jokić baš to jeste. Dobar momak iz Srbije, koji samo želi da igra, nije ga briga za ličnu statistiku, samo želi da njegov tim pobeđuje. On nekako predstavlja ovaj naš čudni grad”.

Kada Denverov as dođe u Čikago na svoj drugi ol star meč, dočekaće ga najveća srpska zajednica u emigraciji, na čitavom svetu. I opet ni tu Jokić neće naći većeg i luđeg fana od Stodarda.

Danju je suprug, otac, direktor firme koja se bavi video igricama, a noću ima zelenu periku i odelo Džokera. Na utakmicama je sa ocem u dresu reprezentacije Srbije.

Reditelji prednosa sve češće kamere usmeravaju na njih.

Oni su bili i na Mundobasketu u Kini gde su gledali utakmice reprezentacije Srbije.

“Pozvao me je i rekao – tata, pronašao sam jako povoljne avionske karte za Peking i za utakmicu Amerike i Srbije”, priseća se njegov otac.

“A onda me je pozvao nakon što je transakcija izvršena. Rekao mi je – tada, napravio sam grešku. Izgleda da japanski jen i kineski juan liče…”

Ono jeftino putovanje postalo je veoma skupo u trenutku, ali otac i sin nisu odustali od odlaska u Ameriku.

Jokića su upoznali tek nedavno.

Dok im je davao autogram i fotografisao se sa njima, rekao im je kroz osmeh: “Hvala što uvek psujete sudije”.

I kada ga novinari pitaju o Stodardu, on ih prekine na prvoj rečenici i samo kaže: “Obožavam tog tipa…”

Kao da je i srpski košarkaš prihvatio popularnost i to da ga ljudi prepoznaju i vole.