“Danijela Štajnfeld zna da ima moju podršku, a znaju svi iz branše šta se dešava i šta je istina…”

1
Printscreen/YouTube/Nota

“Ne moram javno da stajem uz Danijelu jer ona zna da ima moju podršku. Uvek sam tu da zaštitim žene, iako sam primetila da se svi nešto oglašavaju i svašta pričaju. Prilično je jasno da su mišljenja razdvojena u ovom slučaju i prilično je jasna istina. Znaju svi iz branše šta se dešava, ko šta misli i ko šta oseća. Ne mora sve baš biti javno i ne mora se svako oglašavati ko ne zaslužuje, to je ipak stvar između tih ljudi”, rekla je glumica Anja Mandić komentarišući slučaj glumice Danijele Štajnfeld, koja je kolegu Branislava Lečića prijavila za silovanje.

Članica Narodnog pozorišta i supruga pokojnog glumca Milorada Mandića Mande, koja je istakla zašto je važno pružiti podršku žrtvi.

“Ima tu dosta ispitivanja i neprijatnosti, pa čak i u tom medijskom izveštavanju, na kraju krajeva. Sve mi nekako deluje degutantno, to su privatne stvari, a svi se nekako ‘ispiraju’ s tim. Uz Danijelu sam. Nije baš lako izaći i reći da je žena obeležena u društvu. Ona je to uradila. Dakle, sve je jasno”, priča Mandić, te dodaje da ne trauma žrtve ne bi smela da se negira u javnosti, prenosi portal Nova.rs.

“Živimo trenutak kada istupaju mlade žene i dele sa nama svoju traumu. Nije na nama da ispiramo usta ili sudimo bilo kome. A ponajmanje da negiramo traumu. Zato ja podržavam Danijelu. Danas je to senzacija jer su u pitanju javne ličnosti, a koliko toga se dešava ispod medijskog radara? I kakvu poruku mi onda šaljemo drugim žrtvama? Moja je: podržavam Danijelu”, ponavlja Anja, koja ističe da se istupi žrtava silovanja pogrešno tumači.

“U svakom istupanju mladih žena do sada je učitavana samopromocija, komentarisan izgled, kao i profesionalna biografija. To je tragično. Zato ponavljam, podržavam Danijelu”, zaključuje glumica.

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je prvi put u svom filmu “Zaceli me” izjavila da je silovana, dok je javnost pre nedelju dana saznala da za to optužuje Branislava Lečića. Nakon ovog događaja Danijela je rešila da se preseli u Ameriku.

1 KOMENTAR

Comments are closed.