Danijela Štajnfeld uložila prigovor na rešenje tužilaštva

1
Foto Dalibor Danilović

 (Beta) – Glumica Danijela Štajnfeld, koja je optužila kolegu Branislava Lečića za silovanje, izjavila je da je preko svog advokata uložila prigovor na rešenje tužilaštva koje je odbacilo njene optužbe.

Štajnfeld je za portal “Danas” izjavila da je prigovor podnet Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je 13. jula, povodom optužbi Štajnfeld da je Lečić silovao, da “ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

Štajnfeld je povodom toga bila izjavila da “tužilaštvo kao da ne želi ili ne sme da vidi da ima više nego dovoljno dokaza da započne sudski postupak”, i da postoje brojni svedoci, uključujući i žrtve, ali i materijalni dokazi koji potvrdjuju njenu traumu izazvanu Lečićevim seksualnim nasiljem.

Ona je podsetila da postupak iniciralo tužilaštvo, “posle medijskih objava o filmu ‘Zaceli me'”.

1 KOMENTAR

  1. Tužilaštvo je ovim “činom” ohrabrilo sve buduće uticajne filmadžije, direktore, biznismene i ostale siledžije sa “sa belim okovratnicima”, – da mogu bezbrižno da vrše nezakonite psihičke pritiske na mlade glumice, radnice i druge, da ih ucenjuju te da ih protežiraju u zamenu za seks, – STRAŠNO ! Ni odvratnom producentu Harviju Vajnstajnu u sudskom procesu nije dokazan niti jedan materijalni dokaz za silovanje, ali je zbog svedočenja više glumica ustanovljeno da su se silovanja dogodila i osudjen je na 23 godine zatvora, a po meni je Lečić zaslužio bar 15 godina. Mislim da sa njime još nije sve gotovo, – treba da se jave sve žene koje je napastvovao, – a po nekim informacijama koje su se čule, ima ih bar 10-tak, – ako ne i više. Lečić je trebao da leči očigledne komplekse kroz još aktivniju glumu, a ne preko glumica, – njemu se očigledno ovo drugo mnogo više dopadalo.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime