“Danijela Štajnfeld ima mnogo više dokumentovanog materijala i audio-snimaka koji svedoče o Lečićevom nasilnom ponašanju…”: Merima Isaković za novi Nedeljnik

0
Foto: Printscreen N1

“Danijela Štajnfeld ima moju svesrdnu podršku. Prošla je stravične godine stradanja. Dobro je da je ostala živa”, ispričala je čuvena glumica Merima Isaković u novom svedočenju – kada je već Tužilaštvo nije pozvalo – u Nedeljniku.

“Nekoliko dana posle silovanja Danijela je pozvala Viktimološki centar u Beogradu i razgovarala je sa dvojicom psihologa o tome šta joj se desilo. Oni su u toku istrage dali izjavu u policiji i potvrdili da je Danijela još tada praktično prijavila zločin. Plašila se da im kaže ime, jer se bojala da bi onda oni imali zakonsku obavezu da ime počinioca prijave policiji, čime bi njena privatnost i bezbednost bile ugrožene. Pozvala je psihologe na predstavu u kojoj je između ostalih glumaca igrala i sa Lečićem. Tada im je rekla da ju je jedan od glumaca kojeg će videti na sceni silovao. Posle predstave psiholozi su joj potvrdili mejlom: znamo ko je.”

Danijela je, nastavlja Merima, rekla da nije obelodanila sve snimke i materijale jer je želela da koliko god je moguće umanji emotivne povrede njegovoj deci i porodici.

“Eto, i u Danijelinom izlaganju, kao i u ispovestima devojaka koje su mi se nedavno javile, nalazim divnu svest i osećanje odgovornosti prema bolu koji su neminovno doživela Lečićeva deca, ostali članovi porodice i prijatelji. Tipično je da je osećanje duboke savesti i odgovornosti pohranjeno u žrtvama nasilja. Tipično je nažalost da se u mnogim društvima, ako ne i u većini socijalnih sredina, teret krivice svaljuje na pleća žrtava. Žalosno je da nasilnici često imaju gromkije izlive protesta, priča o poštenju i ukaljanoj časti. A niko ih nije ukaljao, no oni sami.”

Celo svedočenje Merime Isaković objavljeno je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 27. maja