Danijel Krejg počasni komandant britanske mornarice, kao agent 007

0
Profimedia

(Beta-AFP) – Glumac Danijel Krejg imenovan je za počasnog komandanta britanske Kraljevske mornarice i tako je dobio isti čin kao i njegov lik na velikom platnu – Džejms Bond, saopštilo je danas britansko Ministarstvo odbrane.

Imenovanje Krejga dolazi nekoliko dana pre britanske premijere novog filma o čuvenom agentu 007 “No Time To Die”.

“Daniel Krejg je poznat po tome što je bio zapovednik Bond poslednjih 15 godina – pomorski oficir koji obezbedjuje Britaniju u misijama širom sveta”, rekao je admiral Toni Radakin.

Admiral je rekao da prava kraljevska mornarica to radi svaki dan, koristeći tehnologiju i veštine na isti način kao i sam Džejms Bond.

Krejg (53) izjavio je da se oseća počastvovano i privilegovano tim imenovanjem.

Počasni oficiri su ambasadori Kraljevske mornanice koji pomažu u promociji mornarice u svetu.

Krejg se pre uručenja počasti sastao sa komandantom Frensisom Bondom koji radi u štabu Kraljevske mornarice u južnoj Engleskoj.

“Kolege se šale da sam ja onaj pravi Bond, ali nisam zamišljao da ću jednog dana upoznati glumca koji igra Džejmsa Bonda”, rekao je komandant Bond.

U najnovijem filmu, koji bi trebalo da bude poslednji za Krejga, čuveni agent 007 je prestao sa aktivnostima u tajnoj službi i konačno uživa u mirnom životu na Jamajci. Medjutim, njegov duševni mir brzo se prekida kada njegov stari prijatelj iz CIA-e Feliks Lejter dolazi da ga zamoli za pomoć.

Zlikovca u filmu igra Amerikanac egipatskog porekla Rami Malek koji je 2019. godine osvojio Oskara za najboljeg glumca za ulogu pevača rok grupe “Kvin” Fredija Merkjurija .

Glavnu pesmu filma “No Time To Die” izvodi mlada američka pevačica Bili Ajliš.