Brazilski fudbaler Dani Alves proglašen je danas pred sudom u Barseloni krivim za seksualni napad na mladu ženu u noćnom klubu u tom gradu i osuđen na četiri godine i šest meseci zatvora.

Presuda tročlanog sudskog veća u Barseloni usledila je nakon trodnevnog suđenja ovog meseca.

Sud je, takođe, naložio Alvesu da žrtvi isplati 150.000 evra na ime odštete i naložio da Brazilac bude pod nadzorom pet godina i da ne sme da komunicira sa žrtvom niti da joj se približi.

Alves je tokom suđenja negirao krivicu i rekao da je njihov susret bio sporazuman.

Sud je utvrdio da je Alves seksualno napao svoju žrtvu rano ujutru 31. decembra 2022. godine. Žena je svedočila da ju je Alves silovao u toaletu noćnog kluba u Barseloni.

Izrečena kazna je mnogo manja od devet godina zatvora koliko je tražilo tužilaštvo ako bude proglašen krivim. Advokati žrtve su tražili 12 godina zatvora.

Advokati odbrane tražili su oslobađajuću presudu ili ako bude proglašen krivim, jednogodišnju kaznu zatvora i 50.000 evra kompenzacije žrtvi.

Na ovu presudu se može uložiti žalba.

Tužilaštvo je saopštilo da će proučiti predusu i da će zatim odlučiti da će uložiti žalbu ili ne.

Alves je u zatvoru od od 20. januara prošle godine. Sud je u više navrata odbio zahteve za puštanje uz kauciju zbog rizika od bekstva, uprkos tome što je predao pasoš i imao bi uređaj za praćenje.

Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inostranstvu.

Alves (40) je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Najveći uspeh ostvario je igrajući za Barselonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.