Danas zakazana sednica za smenu Milutina Jeličića Jutke

Postoji bojazan, piše Danas, da se sednica skupštine i ne održi, budući da Jutka lobira kod odbornika da se ne pojave u skupštinskoj sali

0

Sednica Skupštine opštine u Brusu na kojoj će odbornici razmatrati ostavku predsednika lokalne samouprave Milutina Jeličića Jutke, zakazana je za danas, 2. april.

Predsednik Opštine Brus, kome se pred Osnovnim sudom u tom gradu sudi za seksualno uznemiravanje, podneo je zvanično ostavku 14. marta, dve nedelje nakon što ju je najavio.

Postoji bojazan, piše Danas, da se sednica skupštine i ne održi, budući da Jutka lobira kod odbornika da se ne pojave u skupštinskoj sali. Ukoliko nema kvoruma, njegova ostavka se ne može izglasati.

U svom obrazloženju ostavke, početkom marta, Jeličić je naveo da se napad na njega koristi za napad na predsednika Vučića. 

Milutin Jeličić Jutka, koji je i dalje predsednik opštine Brus, tereti se za seksualno uznemiravanje po tužbi Marije Lukić, bivše sekretarice u Opštini Brus. Iste krivične prijave protiv Jutke podnelo je još sedam žena, ali su one odbačene zbog nedostatka dokaza.