Šefica tima Srbije za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji Tanja Miščević povlači se sa te funkcije, nezvanično saznaje Danas u diplomatskim krugovima.

Izvori Danasa tvrde da je zvanični Beograd uvažio ostavku Tanje Miščević i da bi u narednih nekoliko dana trebalo da bude objavljeno ko će je zameniti na toj poziciji.

Koordinatorka Nacionalnog konventa o EU Nataša Dragojlović u četvrtak je objavila na svom Tviter nalogu da je „to telo imalo poslednji zvanični sastanak sa aktuelnom šeficom pregovaračkog tima“.

Dragojlović je izrazila zahvalnost Miščević na „profesionalnosti i posvećenosti procesu integracija i zajednočkoj borbi za Srbiju u EU“.

Vlada Srbije imenovala je Miščević za šeficu tima za vođenje pregovora sa EU u septembru 2013. godine.

Tanja Miščević, piše Danas, slovi za jednog od najvećeg stručnjaka za evropske integracije u Srbiji i šire. Tokom dosadašnje karijere bila je, između ostalog, profesorka na beogradskom Fakultetu političkih nauka i predvodila je Kancelariju za pridruživanje Srbije EU.

Komentara

  1. Bobby
    21. septembra 2019. 10:11

    Србија и интеграција у ЕУ је јалов посао. Неко је то увидео много раније, неко сада. Као "великом" стручњаку, то јој је требало бити јасније много раније.

  2. Русалка
    26. septembra 2019. 09:54

    Имала сам ту част да сарађујем са проф. др Мишчевић. Врхунски стручњак и мислилац. Била је прави човек на правом месту. Жао ми је због њеног повлачења јер је свој посао обављала достојанствено, професионално, одговорно и посвећено. Надам се да ће њена замена бити томе приближна.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.