Danas se sastaje Glavni odbor SNS: Ujedinjenje sa Šapićem i kadrovske promene su glavne teme

0
Foto Nedeljnik

(Beta) – Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) održaće danas sednicu u Beogradu na kojoj bi trebalo da razmotri ujedinjenje sa Srpskim patriotskim savezom (SPAS) Aleksandra Šapića ali i o kadrovskim promenama u SNS.

Očekuje se da bi na sednici mogla da bude rešena politička sudbina aktuelnog ministra odbrane i šefa beogradskih naprednjaka Nebojše Stefanovića čiju smenu sa svih stranačkih i državnih funkcija traže brojni lokalni odbori stranke zbog afere prisluškivanja predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića. 

Vučić je ranije potvrdio da će na sednici Glavnog odbora SNS biti reči o ujedinjenu sa Srpskim patriotskim savezom, ali i o “problemima unutar stranke”.

“Naravno da ćemo za razliku od drugih da razgovaramo i o svojim unutrašnjim problemima, nemate porodicu koja nema probleme, tako ima i kod nas u SNS i to moramo da rešavamo”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li će pojedini ministri biti pozvani na odgovornost, on je rekao da ne zna šta znači to pozvani na odgovornost, dodajući da mogu biti pozvani na svakoj sednici bilo kog Glavnog odbora ili Predsedništva.

Početak sednice zakazan je za 10 časova u Kombank dvorani.
Kako su najavili naprednjaci, sednicu će otvoriti predsednik SNS posle čijeg obraćanja će zasedanje biti zatvoreno za javnost.