Danas se nastavlja dijalog o izbornim uslovima uz posredovanje EP

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Međustranački dijalog uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta (EP) biće nastavljen danas u Beogradu a pre zvaničnog početka druge faze razgovora o unapređenju izbornih uslova, evroparlamentarci će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je najavljeno iz Predsedništva, Vučić će se u 10 časova sastati sa Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i Knutom Flekenštajnom dok će u 11.15 u Palati Srbija početi sastanak posrednika iz EP sa predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Početak druge faze dijaloga o unapređenju izbornih uslova najavljen je za 12 časova u Palati Srbija a sastanku bi trebalo da prisustvuju i predstavnici većeg dela opozicije.

Dačić i evroparlamentarci nastaviće razgovore u subotu, 18. septembra u 9 časova dok je za 11.30 planirano obraćanje novinarima.

Prethodno su posrednici iz EP poslali Nacrt radnog dokumenta o uslovima za unapređenje izbornih uslova u Srbiji.

Većina opozicionih stranaka ocenila je da taj dokument ne sadrži konkretne predloge za poboljšanje izbornih uslova zbog čega su Stranka slobode i pravde (SSP), Demokratska stranka (DS), Pokret slobodnih građana (PSG), Ne davimo Beograd, Pokret za preokret i Zajedno za Srbiju uputili posrednicima iz EP svoju verziju uslova za sprovođenje slobodnih i poštenih izbora.