Danas: Paunović izlazi na izbore u Paraćinu i napušta DS

1
screenshot N1

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović iščlaniće se iz svoje partije i izaći na lokalne izbore u tom gradu, nezvanično saznaje Danas.

Izvori bliski Paunoviću za taj list navode da on neće sačekati da ga DS zbog odluke o izlasku na izbore izbacuje iz članstva čime bi svoju sadašnju stranku “doveo u neprijatnu situaciju”.

Sagovornici Danasa navode da je Paunović spreman na taj potez u slučaju da DS na današnjoj sednici Predsedništva donese odluku o potvrđivanju bojkota, odnosno kojom bi se opštinskom odboru DS-a u Paraćinu zabranilo da izađe na izbore putem liste gradjana.

Danas navodi da veći broj članova Predsedništva DS nisu odlučili kako će glasati na današnjoj sednici.

Predsednik DS-a nedavno je kazao da će se Predsedništvo stranke umesto Glavnog odbora izjašnjavati o predlogu paraćinskog odbora da se u tom gradu izađe na izbore.

DS je kao član Saveza za Srbiju doneo odluku da se na predstojeće izbore ne izlazi, dok je lokalni odbor koji predvodi Paunović od organa stranke zatražio izuzeće od bojkota, pod uslovom da lista ne bude podneta u ime DS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas tokom svog gostovanja na Radio-televiziji Srbije kazao da će 4. marta raspisati parlamentarne izbore, koji u ovom ciklusu neće biti razdvojeni od lokalnih izbora.

(Beta)

1 KOMENTAR

Comments are closed.