“Danas očekujem maksimalan broj novozaraženih”: Srbija je, kaže doktor Kon, daleko od stabiline situacije

1
Foto: Nedeljnik

Epidemiolog Predrag Kon najavio je još jedno obaranje rekorda po broju zaraženih od koronavirusa u Srbiji.

“Beležimo porast novozaraženih, jučerašnji manji broj je posledica nedelje, a danas očekujem maksimalan broj do sada. Blizu ili preko 4.000 novih slučajeva. Ne možemo da kažemo da se situacija stabilizovala”, rekao je on gostujući na TV Prva.

Sada smo, kako je rekao, u sedmoj nedelji od početka ovog porasta u Beogradu. Za očekivati je, rekao je i to, da dođe do “zaravnjenja krive”. A rekao je i da ” očigledno da nismo dovoljno sprovodili mere da bi se to dogodilo”. Ipak, nada se da će da bude bolje.

“Porast koji očekujemo danas, videćemo narednih dana, nadam se da ćemo da stabilizujemo situaciju”, rekao je on.

“Što se tiče mera voleo bih da su donete ranije, pozdravljam ih, predlagali smo i oštrije mere što ne znači da ne očekujem da će ove doneti rezultate”. dodao je doktor Kon.

Kako kaže, situacija u Beogradu je kritična. Komentarisao je i izjavu kolege Tiodorovića da se u decembru očekuje pad novozaraženih.

“Svi kao i doktor Tiodorović želimo da broj zaraženih krene da opada početkom decembra. To jeste nešto što bi trebalo da se desi. Naglašavao sam i ranije prvi put imamo iskustvo u prelasku iz jeseni u zimu, moramo da se ogradimo. Želimo i ocekujemo to, a da li će biti videćemo”, rekao je Kon.

1 KOMENTAR

  1. Колико им ти напишеш да буде, толико и очекујеш.

Comments are closed.