Danas nastavak međustranačkog dijaloga u kojem učestvuju predstavnici EU

0
Prvi sastanak u okviru dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropskog parlamenta. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

(Beta) – Danas u Beogradu će biti nastavljen međustranački dijalog predstavnika domaćih partija o unapređenju izbornih uslova u Srbiji, u kojem učestvuju i posrednici iz Evropskog parlamenta.

Tema razgovora, kako je ranije najavljeno, biće i stanje u medijima u Srbiji.

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić kazao je juče da je poslanička grupa “Aleksandar Vučić – Za našu decu” predložila da se tokom naredne runde međustranačkog dijaloga u kom posreduju evroparlamentaraci pozovu i predstavnici javnih medijskih servisa i Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

U jučerašnjem dijalogu učestvovali su evroparlamentarci Tanja Fajon, Vladimir Bilčik i Knut Flekenštajn, koji su prethodno razgovarali s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem. 

U 12.30 u Palati Srbija biće održana i konferencija za novinare na kojoj će učestvovati Dačić i predstavnici Evropskog parlamenta koji posreduju u dijalogu.