Komisija za žalbe vezane za izgradnju metroa odgovorila juče udruženju građana Po meri metro, u dopisu u kom ih obaveštava da je jedan od njihovih zahteva prihvaćen, pa će prva linija metroa, koja uskoro treba da počne da se gradi u Beogradu, ipak pretrpeti izmene, i uključivaće i krak ka naseljima Vidikovac, Cerak, Labudovo i Petlovo brdo, piše Danas.

Miloš Vučković iz udruženja Po meri metro, koje je prethodnih meseci svakodnevno prikupljalo potpise građana i radilo na tome da se podnese što veći broj jasno definisanih primedbi tokom javnog uvida u Plan šinskih sistema Beograda, koji obuhvata i linije metroa, kaže da je ovaj ustupak velika pobeda građana, koja pokazuje da Beograđani mogu da menjaju stvari ako se organizuju i potrude oko toga.

Drugi zahtev, za koji Komisija nije imala sluha, vezan je za trasu prve linije koja bi prolazila pored nove železničke stanice u Prokopu, kao i Kliničkog centra Srbije, i taj predlog neće biti uzet u obzir.

„Ovo jeste delimična pobeda, pošto nije prihvaćen i drugi deo primedbi koji se odnosi na deo trase oko Kliničkog centra i Prokopa, ali je svakako veoma značajna i velika. Uzet je u obzir stav građana i smatramo da smo uspeli i javnosti da pokažemo da se može uticati na promenu trase metroa, iako je ranije bilo priče da to nikako neće biti moguće. Eto, realnost je demantovala i zamenika gradonačelnika koji je to tvrdio, trase je ipak moguće menjati“, kaže Vučković.

https://www.nstore.rs/product/sajamska-akcija-godisnja-pretplata-plus-20-knjiga-pokloni/
https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-511-od-28-oktobra/
Tagovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.