Danas će biti konstituisana Skupština grada Beograda

0
Printscreen/YouTube/Saša Kovacevic TV

(Beta) – Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda na kojoj će biti verifikovani mandati novih odbornika posle izbora 3. aprila, biće održana danas.

Na dnevnom redu sednice je izbor Verifikacionog odbora za potvrdjivanje mandata, zatim treba da budu potvređeni mandati odbornika, i izabrani predsednik Skupštine grada Beograda i njegov zamenik.

Kako je najavljeno, na sednici će se odlučivati i o razrešenju sekretara i zamenika sekretara Skupštine, a posle toga i o postavljanju novih kadrovskih rešenja.

Na prvoj sednici biće izabrani i članovi administrativno-mandatne komisije.

Konstitutivnom sednicom Skupštine grada, do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom Skupštine grada Beograda, predsedavaće najstariji odbornik.

U sastavu nove Skupštine grada, Srpska napredna stranke imaće 48 odbornika, socijalisti osam, Ujedinjeni za pobedu Beograda 26, Zavetnici i Dveri po četiri, koalicija Nada sedam i koalicija Moramo imaće 13 odbornika.

Gradonačelnik Beograda bi, kako zakon propisuje, trebalo da bude izabran u roku od mesec dana nakon konstitutituisanja skupštine.