DAN POSLE MILA – Dan kada je pao režim Mila Đukanovića uopšte nije izgledao onako kako su ga svi zamišljali. Bio je to civilizovan dan u kojem je nova vlast, oličena u medijski satanizovanoj opoziciji, pružila ruku pomirenja građanima Crne Gore. Nije bilo onako kako je režim Mila Đukanovića predstavljao eventualnu pobedu opozicije. Veliki temat o crnogorskim izborima u novom Nedeljniku.

KRIVOKAPIĆ – Zdravko Krivokapić, nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“, priča za novi Nedeljnik o izborima, poštovanju izborne volje građana, odnosima sa Srbijom…

PROBLEM VLASTI – „Kako se najiskusnijem političaru na Balkanu desilo da ga smene čovek od 82 godine koji nikad nije glasao na izborima i univerzitetski profesor koji nikad nije učestvovao na izborima? Pa lako…“ Iz uvodnika glavnog urednika Veljka Lalića u novom Nedeljniku.

SMAJLOVIĆ – „Svi se u Beogradu sada uče na Milovim greškama. A na svojima – niko neće“, piše Ljiljana Smajlović u kolumni „Crna crnogorska operacija“ u novom Nedeljniku.

VLADO GEORGIEV – Junak verovatno najupečatljivije epizode koja se odigrala neposredno pred crnogorske izbore i vinovnik one rečenice „Kakva je to vlast koja se plaši jednog pevača“ za Nedeljnik priča o događaju na graničnom prelazu sa Crnom Gorom, o tome kako je postao pretnja po (doskorašnji) režim u Podgorici, ali i kako zalečiti rane i nepoverenje između (dela) građana u Crnoj Gori i Srbiji, posle decenija vladavine jedne mantre.

Naslovna strana novog broja Nedeljnika

DRAŽA – Dragoljub Draža Petrović u „Zakopčavanju mita“ u novom Nedeljniku piše Savremeno žitije Svetog Vasilija Ostroškog, pobednika crnogorskih izbora: „Kako je Čudotvorac ispravio Milov šprahfeler“.

SPOMENICI – Najstariji spomenik u Srbiji postoji skoro 600 godina. Nalazi se na mestu smrti Despota Stefana, u Markovcu kod Mladenovca. Od tada imamo kontinuitet podizanja javnih spomenika na teritoriji današnje Srbije. Ali, ako pogledamo polemiku oko Stefana Nemanje, onda je legitimno zapitati se da li smo u tih šest vekova stekli spomeničku kulturu. Koji su njeni svetli primeri? Veliki dosije u novom Nedeljniku.

NEPOŠTOVANJE MERA – Ko ne poštuje mere, ko dozvoljava masovna okupljanja, ko kontroliše, a ko kažnjava? Da li je baka Olivera koja je postala hit na internetu na početku pandemije pošto je prekršila karantin jer je „išla na časove engleskog“ – i zbog toga ju je sud osudio na novčanu kaznu od 150.000 dinara – kolateralna šteta? Da li su nadležni slepi na jedno oko i zašto? Veliki tekst u novom Nedeljniku.

ŽIVKO – Njegovu „Lepotu poroka“ već su videli svi i gorko se smejali prastarim crnogorskim mitovima. Kao što ih je zabavljala „Smrt gospodina Goluže“. Za film „Čudo neviđeno“ dobio je Srebrnog medveda na festivalu u Moskvi. Tada je već imao i „Povratak iz Kinšase“, za koji je, po običaju, optužen da vrši rasprodaju neke samo njegove Crne Gore. Sećanje na Živka Nikolića iz pera Duške Jovanić u novom Nedeljniku.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

SMIRNOV – Društvena odgovornost za nas nije stvar marketinga, već ulaganje u budućnost i strateška partnerstva sa lokalnim zajednicama širom Srbije. Samo smo kroz naš program „Zajednici zajedno“ od 2009. godine realizovali više od 950 projekata vrednih preko 1,2 milijarde dinara, kaže za Nedeljnik Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a.

JALOM – Voljeni terapeut čije su knjige svetski bestseleri trenutno piše svoju poslednju knjigu. U međuvremenu, njegovi savremenici, kritičari i kolege napisali su knjigu o njemu. Šta nam oni otkrivaju o Jalomu, a šta je on govorio o sebi i o nama? Tekst u novom Nedeljniku.

NBA I BLM – Koji god da su motivi bili u pitanju, odluka da se bojkotuju utakmice u plej-ofu imala je svoje političke implikacije i postala je tema u izbornoj kampanji. Da li je NBA postala politička organizacija? Istraživanje u novom Nedeljniku.

MEDENICA – Kao i sve aktivnosti koje zahtevaju telesni kontakt, energetsku razmenu u realnom, prostoru i pozorite kroz vekove ugrožavaju velike epidemije. Ali, vakcina će biti pronađena, pandemija proći; ono što smatram još većim problemom je iluzija da online aktivnosti mogu da zamene direktan kontakt i razmenu, kaže za Nedeljnik u intervjuu o Bitefu, pozorištu i životu Ivan Medenica.

FRIC I DOBRILA – Srđan Valjarević je u kolumni „Fric i Dobrila“ zaključio letovanje u Hrvatskoj. Šta je bilo dalje?

DIMITRIJEVIĆ – Lice nedelje u foto-kolumni Nebojše Babića je Jasna Dimitrijević iz Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.