Predsednik Dveri Boško Obradović izašao je jutros na stepenište ispred parlamenta, nakon što je proveo noć u Skupštini Srbije. Ispred parlamenta glađu štrajkuju i samostalni poslanik Miladin Ševarlić i poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić, preneo je N1.

Obradović je na Tviteru postavio fotografiju sebe kako sedi na stepenicama i napisao: „Dan drugi“.

Poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić jutro su sačekali ispred parlamenta.

Kako piše RTS, Obradović je oko 6.40 jutros izašao ispred zgrade parlamenta. Veći deo noći ispred je bio i samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji je povremeno, na neko vreme ulazio u zgradu, ali se vraćao na stepenište.

Ispred Doma Narodne skupštine petnaestak minuta posle ponoći ostali su poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić, kao i samostalni poslanik Miladin Ševarlić.

Boško Obradović je u jednom momentu ušao u zgradu Narodne skupštine, zatim izašao, kako je rekao, po punjač za mobilni telefon, i zatim se vratio u zgradu.

„Neću prekinuti štrajk glađu sve dok vlast ne pozove opoziciju za pregovarački sto, i da se napravi dogovor o odlaganju izbora za šest meseci“, poručio je prethodno Obradović.

Pre toga, potpredsednica Dveri Marija Janjušević donela je Obradoviću jastuk i ćebe, koje je unela u skupštinu, a potom i vreću za spavanje.

Ispred parlamenta su još ostali i poslanici Srpske napredne stranke.

U nedelju se prvi na štrajk glađu odlučio samostalni poslanik Miladin Ševarlić, zbog, kako je rekao, nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini da raspravljaju o Kosovu i Metohiji i povredama celovitosti Srbije.

Pridružio mu se lider Dveri Boško Obradović zahtevom da se prekine izborni proces i da vlast i opozicija sednu za pregovarački sto.

U štrajk glađu ušao je zatim šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, sa poslanicom SNS-a Sandrom Božić.

Uz zahtev da tužilaštvo reaguje na to što je ispred parlamenta napadnut poslanik Marjan Rističević, poručili su da neće prekinuti protest dok pravosuđe ne počne da radi svoj posao.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.