“Dajte nam 200 dana Vlade. I ako ne iskažemo rezultat, da vidimo kako dalje…”: Zdravko Krivokapić za novi Nedeljnik o pregovorima u Crnoj Gori, odnosima sa Srbijom, istoriji, veri i budućnosti…

0
Fotografija: Srđa Boljević, dnevni list Dan, Podgorica

Ako ste se nekada pitali – a mnogi jesu – šta biste uradili da vam daju vlast na jedan dan, znate koliko to deluje nezamislivo. Ovom čoveku se to dogodilo.

Zdravko Krivokapić, običan čovek koji je postao mandatar za sastav vlade, govorio je za novi Nedeljnik.

“Zašto je priča o liderima toliko bitna? Svi u Crnoj Gori znaju da me Andrija Mandić sigurno nije postavio za nosioca liste. Ja nemam nikakvu obavezu ni prema jednom političkom lideru, niti prema bilo kome. Nemam bilo kakvu vezu sa bilo kojim tajkunima, iako oni to svesrdno žele da iskažu. Ono što je tačno jeste da su se oni viđali sa tim ljudima koje oni predstavljaju kao tajkune. Ja nisam”, rekao je Krivokapić na pitanje Nedeljnika o personalnim rešenjima u novoj crnogorskoj vladi.

“Ako želimo da budemo korektni, treba da znamo da nije važno u ovom trenutku da li će neki lider biti u toj vladi, nego kako će ta vlada da radi i kako ćemo da projektujemo budućnost Crne Gore. To je razlika u viziji. Njihova vizija je zamena, a moja vizija je promena. I reforma. Ako je zamena mera tih lidera, onda, verujte, ja ne mogu da prihvatim da ijedan lider bude u toj vladi.

Mislim da bi oni trebalo da dopuste da ova vlada, zbog problema koje imamo, bude vlada kojoj će se dati – ne kao što je uobičajeno 100 dana, nego 200 dana. I ako mi ne iskažemo rezultat, dajte onda da vidimo kako ćemo dalje.”

Veliki intervju sa Zdravkom Krivokapićem objavljen je u novom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 29. oktobra

Svi čitaoci na poklon dobijaju poslednju knjigu iz edicije “Najveći srpski glumci”, biografiju Zorana Radmilovića

Digitalno izdanje dostupno je na nstore.rs