Tokom meseca borbe protiv raka dojke, još jednom je pokrenuta humanitarna kampanja za izradu perika od prirodne kose

U Međunarodnom mesecu borbe protiv raka dojke, brend Pantene i nevladina organizacija Ženski centar Milica, uz podršku kompanije Delez Srbija, po četvrti put pozivaju zainteresovane širom zemlje da se uključe u humanitarnu kampanju „Daj snagu“ i pruže podršku ženama koje su tokom procesa hemioterapije izgubile kosu. Pomoć je moguća kroz donaciju kose za pravljenje perika, kupovinu Pantene proizvoda u Maxi,  Mega Maxi, Tempo i Shop & Go prodavnicama ili direktnom uplatom na račun udruženja.

Sa blizu 4.600 novih slučajeva godišnje u Srbiji, rak dojke predstavlja najčešći oblik tumora kod žena. Imajući ovu statistiku u vidu, Pantene i Ženski centar Milica iz Vrnjačke Banje su u martu prošle godine pokrenuli kampanju. Od tada je, zahvaljujući donacijama 491 osobe, prikupljeno više od 40 kg kose, nakon čega je napravljeno 40 perika.

„Tokom mog lečenja, gubitak kose bio je najteži i najemotivniji trenutak, nakon čega sam osetila veliki gubitak samopouzdanja. Dan kada sam preuzela periku iz Ženskog cetra Milica potpuno mi je povratio snagu i želju da se borim i dobijem bitku. Od tada je sve delovalo lakše“, rekla je Milena Borovčanin, korisnica perike od prirodne kose, napravljene tokom prethodnih talasa kampanje „Daj snagu“.

https://youtu.be/KuPGlDL0DyE

Nakon prikupljanja kose, perike se izrađuju, a potom sledi faza u kojoj će zainteresovane žene moći da se prijave za svoju periku od prirodne kose. Pored toga, korisnicama Ženskog centra Milica, pomoć se pruža i na psihološkom nivou, putem savetovanja i edukacije, kroz koja je od početka kampanje prošlo više od 120 žena.  

Zvanični pravilnik kampanje dostupan je na LINKU.

Frizerski saloni koji žele da podrže kampanju i uključe se besplatnim šišanjem i stilizovanjem kose zainteresovanih za donacije, mogu se detaljno informisati o proceduri i prijaviti na sajtu Ženskog centra Milica www.dajsnagu.milica.org.rs.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.