Dačićev odgovor kolegi iz Crne Gore: “Sad je jasno da su izgubili kompas…”

0
Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da izjava šefa diplomatije Crne Gore Srđana Darmanovića – da postoje mehanizmi unutar NATO-a koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbednosti Crne Gore od Srbije, predstavlja još jedan jasan pokazatelj koliko je crnogorski režim izgubio kompas, prenosi N1.

“Da je neko rekao pre 30 godina da će Crna Gora tražiti od NATO da napadne i bombarduje Srbiju, mislili bi da je potpuno poludeo. Malo je NATO, očekujem da zovu i OVK i mudžahedine, to su sve istorijski saveznici crnogorskog naroda”, istakao je Dačić.

On je naglasio i da je današnja crnogorska vlast bila u vrijeme Njegoša, rekli bi za njega da je ratni zločinac i velikosrpski hegemonista, saopšteno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

“Dozovite se pameti, nikakva opasnost vam ne preti od Srbije, nego od vas samih i vašeg odnosa prema vašim građanima Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori”, poručio je ministar spoljnih poslova Srbije.

Darmanović je rekao da postoje mehanizmi unutar NATO-a koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbednosti države.

“Imamo stalnu komunikaciju sa saveznicima raznim povodima, ne vidim da postoji potreba za nekim alarmiranjem u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom. Verujem da će se političkim putem naći rešenje za te odnose koji sada nisu na najboljem nivou”, rekao je Darmanović poslije sastanka sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.