Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da zemlje koje predlažu rezoluciju o genocidu u Srebrenici žele da ospore postojanje Republike Srpske i da srpskom narodu nakače etiketu da je genocidan.

On je gostujući na televiziji Prva ocenio da je „cinično da Nemci i Turci predlažu rezoluciju o genocidu“ pošto su oni, po njegovim rečima, vršili genocid nad Srbima.

„Kako može da postoji genocid na teritoriji jedne opštine? Genocid se odnosi na uništenje celog naroda, a ti ljudi ne žive samo na jednoj opštini. Mnogo je tu nelogičnosti“, naveo je Dačić.

On je rekao da zapadne zemlje misle da Srbija treba da glasa za tu rezoluciju i da uopšte ne razumeju i ne uzimaju u obzir interese srpskog naroda.

„Mi treba da pokažemo da je ovo politizacija. Sve rezolucije koje su donete o nekom zločinu donete su zbog pomirenja, a ovde je namera da se dalje razjedinimo i da se jedan narod optuži za genocid“, kazao je Dačić.

Nacrt rezolucije kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici biće predstavljen na zatvorenom sastanku u UN 17. aprila, a o tom dokumentu izjasniće se zemlje članice na sednici Generalne skupštine UN početkom maja, najavio je ranije Glas Amerike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.