Dačić: “Želimo da ostvarimo takav rezultat da naš kandidat može da bude premijer”

0
EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

(Beta) – Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, koji će biti nosilac parlamentarne liste koalicije između njegove stranke i Jedinstvene Srbije (JS), izjavio je danas da ta koalicija želi da njihov kandidat “ostvari takav rezultat da može da bude premijer Srbije”.

“A sada kako će biti, mi o tome nismo razgovarali ni sa drugim partnerima. Mislim da je rano i da to treba ostaviti za posle izbora. Ovo nema veze sa bilo kakvim dogovorom, mi za to treba da se borimo. Mi treba da se izborimo”, rekao je Dačić u beogradskim prostorijama JS, na obeležavanju stranačke slave.

Istakao je da želi da se izbori za “personalizaciju izbora” i naglasio da aprilski izbori nisu samo izbori za predsednika države, već i za premijera.

Predsednik JS Dragan Marković Palma izjavio je da je SPS-JS koalicija jednoglasno donela odluku da Dačić bude nosilac parlamentarne liste, uz ocenu “da u Srbiji ne postoji bolji kandidat za premijera od Ivice Dačića.

“Naš slogan u kampanji je ‘Ivica Dačić – Za premijera’. Siguran sam sam da građani Srbije neće glasati za ono što piše na društvenim mrežama, već za dela”, rekao je Marković.

Sam Dačić nije želeo da komentariše, kako je rekao, “političke želje njegovog prijatelja i brata Dragana Markovića”.