Dačić: “Zakon o referendumu nema veze sa Rio Tintom, prambula se ne manja u Ustavu…”

1
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da Zakon o referendumu, koji je danas pred poslanicima, “nema veze sa kompanijom Rio Tintom ili bilo kojom drugom investicijom” u Srbiji već je neophodno da se izglasa kako bi se promenio Ustav u delu u kojem je reč o pravosuđu.

“Što se mene tiče, ne mora da se menja, ja sam i ovako zadovoljan – da se u Skupštini biraju sudije i tužioci. Sad ispada kao da mi nešto hoćemo a nas u stvari Evropska unija tera da bi otvorili pregovaračka poglavlja”, rekao je Dačić za TV Hepi, navodeći zašto se sada menja Ustav.

On je najavio da bi u utorak, 30. novembra, u Skupštini Srbije trebalo da se nađe tekst amandmana na Ustav, napominjući da se odnosi samo na pravosuđe.

“Promena Ustava nije rad na slobodnu temu. Nije moguće da se još nešto doda tako da preambula o Kosovu nije na dnevnom redu (zasedanja)”, rekao Dačić, na pitanje da li će se i to menjati.

Takve tvrdnje, naveo je, su odraz “totalnog neznanja, zemena teza i po principu teorija zavere”.

1 KOMENTAR

  1. Интересантно запажање првог комунисте земље. Законом о референдуму је укинут цензус од 50% изашлих, као минимум непходан за одлучивање у доношењу одлука за сва питање где је такво изјашњавање предвиђено. То у сваком случају, вероватно и има везе са амандманима на Устав у вези правосуђа, али свакао има везе и са свим осталим случајевима у којима је предвиђено овакво изјашњавање, као основ за доношење одлука, и ово није никакав нови “лекс специјалис”. И као у досадашњој пракси, није важно ни ко лаже, ни зашто лаже, једноставно може им се.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime