Dačić: “Svako ko sarađuje sa EU trebalo bi da podstiče narod da izađe na referendum…”

1
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/MO)

(Beta) – Predsednik parlamenta Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija u decembru dobila otvaranje klastera četiri “Zelena agenda i održiva povezanost”, u pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji, “najvećim delom zbog ustavnih promena” koje treba da se sprovedu i uz pomoć referenduma.

Dačić je za televiziju Hepi izjavio da bi, ukoliko referendum o izmeni Ustava koji je zakazan za 16. januar 2022.  ne bi uspeo, morao da se ponovi da bi moglo da se nastavi sa evrointegracijama.

“Svako ko sarađuje sa EU trebalo bi da podstiče narod da izađe na referendum”, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, stavom opozicije koja poziva građane da na referendum ne izađu, ili izađu i glasaju protiv promene Ustava, dolazi se u situaciju “da je parlament najzainteresovaniji za promenu Ustava, a parlament se ovom promenom razvlašćuje” u delu koji se odnosi na pravosuđe.

Dačić je rekao i da je dogovoren nastavak saradnje Socijalističke partije Srbije (SPS), čiji je lider, i Srpske napredne stranke (SNS) posle izbora i zajednički kandidat na izborima za predsednika Srbije, a da je ostalo da se razmotri “pitanje zajedničke liste za parlament i za Beograd”.

On je rekao i da je u dosadašnjoj koaliciji sa SNS, dugoj deset godina, “SPS kao državotvorna stranka interese države stavljala iznad stranackih interesa”.

1 KOMENTAR

  1. Оних који сарађују са ЕУ и оних који су за чланство Србије у ЕУ, по вашим статистикама има (рекордних) 57%. Чему подстицање ? Нека изађу сви, гласају “за” и решена ствар. Или тих 7% преко половине и није баш свих 7% ?

Comments are closed.