Dačić: Sa Vučićem do sredine februara o izlasku na izbore, ali sa Vučićem, ne sa drugima…

0
Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da će do sredine februara sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem razmotriti sve opcije u vezi sa izlaskom na izbore, ali da zajednička lista dve stranke zavisi od više faktora, prenosi N1.

“Ja sam se obratio njemu jer, sam samo sa njim razgovarao i ne znam zašto bi bilo ko drugi kritikovao ideju”, prokomentarisao je Dačić negativne komentare nekih viđenijih članova SNS-a o eventualnoj predizbornoj koaliciji

On je ocenio da neučešće Saveza za Srbiju na izborima ne bi uticalo na njihov legitimitet.

“Politička kriza postoji kada je veliki procenat onih koji su za stranke koje osporavaju izbore. Kakva je to kriza kada oni imaju 10 ili 15 odsto”, rekao je Dačić.

Na pitanje da li je plaćao pojedinim zemljama povlačenje priznanja Kosova, Dačić je rekao da je “priglupo” shvatanje da to može tako da se odvija.

Priče o plaćanju povlačenja priznanja, postoje jer je, kako je rekao, Priština to radila.

On je naveo da lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija ne poznaje, ali da će sa njim biti bar jednako teško kao sa Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem.

“Zato što kod Albanaca nema neke velike razlike kao kod nas. Svi se zalažu za jedno – nezavisno Kosovo i ujedinjenje sa Albanijom”, rekao je Dačić.