Dačić: Ponoš, ni u jednoj varijanti, nije ozbiljna politička alternativa Vučiću

0
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)

(Beta) – Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je večeras da  Zdravko Ponoš ne predstavlja, ni u jednoj varijanti, ozbiljnu političku alternativu vlasti na predstojećim izborima.

Dačić je, za Televiziju PIink, povodom stava Stranke slobode i pravde (SSP) o predsedničkoj kandidaturi Ponoša rekao da on ne predstavlja konkurenciju, kako je naveo, “našem zajedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću”.

On je , povodom odluke SSP da preloži Ponoša za predsedničkog kandidata, rekao i da to dokazuje da “(lider SSP Dragan) Djilas nema kandidata pa mora da ga uzima iz druge stranke”.

Lider SPS je naveo i mogućnos da Djilas “time u stvari pokazuje da udara šamar svom koalicionom parneru (Narodnoj stranci Vuka Jeremića) “.

Dačić je, podsetivši da je Ponoš nekadašnji fukcioner Narodne stranke,  rekao i da nije siguran da će (lider Narodne stranke Vuk) Jeremić uopšte da glasa za Ponoša, “ako bude bio (predsednički) kandidat”.

On je ocenio i da je to je “slika i prilika odnosa u tom delu političkog spektra”.

“Svejedno je, a i da postoji potpuno jedinstvo svih u tom bloku mislim da je to daleko od toga da predstavlja jednu ozbiljnu političku alternativu i konkurenciju našem zajedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću”, rekao je Dačić, čiji je SPS u koaliciji za Vućevom Srpskom napredno strankom.