Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić je rekao da Srbija osuđuje nasilje tokom demonstracija u Vašingtonu, na Kapitol Hilu, ali da se na tom primeru vidi „licemerje“ međunarodne zajednice.

On je gostujući na TV Pink naveo da Srbija želi da se prenos vlasti u SAD obavi mirno i da nastavi da gradi dobre odnose sa zvaničnim Vašingtonom, prenosi N1.

„Poštujemo volju (američkog) naroda, a važno je da tu postoje neki principi. Svedoci smo da dvostruki standardi motivišu neke ljude, naročito političke parije koje se kriju iza bojkota izbora, koje osuđuju nasilje u Vašingtonu a bili su organizatori nasilja u Beogradu“, naveo je Dačić.

On je dodao i da Srbija osuđuje svaki nasilan pokušaj upada u državne institucije, da niko ne može da pozdravi nasilje, ali da taj princip treba da važi za sve države.

„Tek ćemo videti koliko će posledice (protesti u Vašingtonu) imati. Republikanska stranka se ograđuje od (predsednika SAD i te stranke Donalda) Trampa. On je dobio glasove preko 70 miliona građana, znajući njega on se neće mirno povući. Ne mislim na nasilje u predaji vlasti, već u daljem političkom delovanju. Možda će doći do formiranja neke nove stranke u SAD“, ocenio je Dačić.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.