Dačić: Odnos SPS i SNS nikada nije bio narušen, danas nismo pričali o novoj Vladi već o rezultatima aktuelne…

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da odnos izmedju Srpske napredne stranke i SPS-a nikada nije bio narušen, navodeći da je suština tog odnosa u državnim i nacionalnim ciljevima.

Dačić je nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kazao novinarima da na tom sastanku nije bilo govora o formiranju nove vlade, već da je bilo osvrta na ostvarenja tokom aktuelnog mandata i o “nečemu što će čekati Srbiju u narednom periodu”.

On je kazao da je rok za formiranje nove vlade početak novembra i izrazio uverenje da će biti formirana pre tog roka.

Prema njegovim rečima, SNS i SPS veruju da će u naredne dve godine moći da postavi čvrste osnove koje će biti “ključne za budućnost Srbije”.

“Ako imate neke ciljeve koje ste postavili da treba da se realizuju do 2025. godine, kada je reč o platama i penzijama, veoma je bitno šta će se desiti u naredne dve godine. Ako propustite te dve godine ili ako Srbija krene lošim putem, nećete moći da ostvarite neke strateške ciljeve koje ste postavili”, kazao je Dačić.

On je dodao da izmedju ostalog računaju na predsedničke i beogradske izbore za dve godine, kao i na dijalog sa Prištinom od septembra ove godine.

(Beta)