Dačić o protestima: “Ovo je pouka vlastima, mora da se nađe zajednički talas sa građanima…”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

 (Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je za sutra zakazao zasedanja na kojem će pred poslanicima biti predlog izmena Zakona o referendumu, jer su uvažene primedbe koje su se čule, mada nisu suštinskog karaktera.

“Te izmene nemaju veze sa referendumom zakazanim za 16. januar o promenama Ustava koje se odnose samo na pravosudje”, rekao je danas Dačić za TV Pink.

On je naveo da su protesti predstavljali i “pouku” vlastima da mora “mnogo više da nadje zajednički talas sa gradjanima i da ih više čujemo”.

“Ne možete da kažete imamo većinu u Skupštini baš nas briga kakav ću zakon da napišem, nije korektno prema poslanicima”, rekao je Dačić.

On je istakao da nas “sve čeka Strašni sud – 3. aprila su izbori”, dodajući da upravo počinje unutarstanačku kampanju obilaskom okruga.

Prema njegovim rečima, organizatori protesta su “zloupotrebili” temu zaštite životne u političke svrhe jer se pokazalo da se može eksploatisati za “političko pozicionirane pred izbore”.

Od njih, rekao je Dačić, treba razlikovati veliki broj ljudi koji iz najpoštenijih pobuda izražava protest protiv zagadjenja životne sredine.