Dačić o predstojećem sastanku SPS i SNS: “Znate da sam se zalagao za zajedničkog kandidata…”

0
Printscreen/YouTube/Al Džazira

(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će bi u narednih nekoliko dana trebalo da budu održani i zajednički sastanci Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) o predstojećim izborima.

Dačić je za TV Hepi rekao da su on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić već pričali o tim zajedničkim sastancima SNS-a i SPS-a, a kako je dodao sutra će utvrditi i datum nastavka medjupartijskog dijaloga sa delom opozicije koji ne želi posredovanje Evropskog paralmenta (EP).

“Znate da sam se zalagao da treba da imamo zajednički pristup, kandidata, eventualno listu. Mi ćemo sigurno imati zajednički pristup i nastup, a modaliteti – o tome bi trebalo da razgovaramo u narednom periodu”, rekao je Dačić.

Govoreći o medjustanačkom dijalogu on je precizirao da bi sa delom opozicije koji ne želi posredstvo evroparlamentaraca “polako trebalo da dodju do predloga završnog sporazuma, ili kominikea koji bi potpisali ili dogovorili sa tim strankama”.

Podsetio je da su predstavnici Evropskog paralmenta preuzeli obavezu da do 1. septembra pošalju tekst o kojem bi se razgovaralo 17. i 18. septembra na sastanku sa drugim delom opozcije, koji insistira na posredovanju EP-a.

“To ide znatno sporije nego ovaj deo i upravo zbog toga mi želimo da što pre završimo sa ovim strankama (sa kojima dogovori već traju) sa kojima imamo veoma korektan i konstruktivan pristup”, rekao je Dačić.