Dačić o najavama “non pejper” zahteva da Srbija prizna Kosovo: “Nema potrebe da neko gubi vreme s takvim stvarima…”

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

(Beta) –  Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je, povodom najava da bi Vašington i Brisel mogli da dostave Beogradu neformalni dokument sa zahtevom da prizna takozvano Kosovo, da “nema potrebe da neko gubi vreme s takvim stvarima”. 

“S tim papirom ne treba da dolaze kod Aleksandra Vučića”, rekao je danas Dačić za Prvu televiziju. 

Ocenio je da se situacija promenila na međunarodnom planu jer, kako je rekao, Priština “više nigde ne može da uđe u neku međunarodnu organizaciju”.

“Kad smo Vučić i ja počeli da bavimo ovim pitanjima, većina država u svetu je priznala Kosovo a danas u Generalnoj skupštini UN ima više zemalja koje ne priznaju Kosovo”, rekao je Dačić. 

Mediji su ranije preneli da Brisel i Vašington u koordinaciji pripremaju “non-pejper” u kom će od državnog vrha Srbije tražiti da se obaveže da prizna Kosovo, ali i da preispita odnose sa Rusijom i Kinom. 

Nagoveštaj te združene akcije biće poseta Srbiji u veoma kratkom periodu – posrednika u dijalogu sa Prištinom Miroslava Lajčaka i zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metju Palmera, prenele su juče Večernje novosti.