„Niko ko je udarao na crkve nije prošao dobro“, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u intervjuu za Kurir.

Dačić je komentarisao nameru vlade Crne Gore da donošenjem zakona o slobodi veroispovesti prisvoji imovinu Srpske pravoslavne crkve.

„Ovo je posledica toga što Crna Gora, u želji da pokaže crnogorsku državnost, negira srpstvo“, rekao je Dačić za „Kurir“.

„Ne mogu da verujem da će neko poslati policiju da zauzme Ostrog. Ne mogu da verujem da će neki policajac da se ponaša kao komunisti 1945. da osvajaju crkvu“, kazao je Dačić.

U Crnoj Gori, navodi, živi više od 30 odsto ljudi koji se izjašnjavaju kao Srbi i koji vekovima žive tamo.

„Kad je Makedonija priznala Kosovo rekli su da to moraju da urade, jer tamo živi 30 odsto Albanaca. U Crnoj Gori živi 30 odsto Srba pa su opet priznali Kosovo. Šta to znači ? Kako god da okreneš samo da Srbi budu na šteti“, rekao je Dačić.

Srba, dodaje, ima sedam ili osam odsto u državnoj administraciji u Crnoj Gori, a 30 odsto građana.

Kako kaže, Crna Gora ga interesuje sa aspekta prava Srba koji žive u toj zemlji.

„A da li će da budu posebna država ili ne, to je drugo pitanje. Uostalom, Srbija i Crna Gora su imale više različitih državnih formi u kojima su živele“, kaže Dačić.

On dodaje i da je daleko od toga da kaže da Crnogorci nemaju pravo da se izjašnjavaju kao Crnogorci, ali da to izjašnjavanje nikad u istoriji nije značilo međusobno sukobljavanje i ratovanje.

„Ne verujem da u Crnoj Gori običan narod ima želju da se svađa sa Srbima“, zaključio je Dačić.

Komentara

  1. Marcco
    16. јун 2019. 14:59

    Umesto što preprojava procenat Srba u državnoj administraciji Crne Gore, bolje bi bilo da malo obeati pažnju na procenat crnogoraca u državnoj administraciji Srbije, procentu Crnogoraca u javnim preduzećima, procentom u opštinskim upravama, parlamentu Srbije... policije, kliminalnim grupacijama.... čovek bi pomislio da Crnogoraca ima jedno 30 miliona s obzirom koliko ih ima na položajima.

  2. John
    18. јун 2019. 08:33

    Srbi nemaju prava u vlastitoj zemlji tkzv Srbiji, a kako bi negde na drugom mestu. Ista je to politika ovde koju je jos Tito instalirao....zavadi pa vladaj. Ne treba mi da virimo u tudje dvoriste, vec svoje da sredimo,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.