(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će medjustranački dijalog biti nastavljen sledeće godine kada se budu stekli uslovi za to.

„Dogovoreno je da se druga faza dijaloga obavi posle izbora sa ciljem da on posluži kao priprema za održavanje sledećih izbora“, rekao je Dačić i ponovio da će izbori biti najkasnije do aprila 2022. godine.

Dačić je dodao da je Skupština imala obavezu da donese rebalans budžeta, da treba da usvoji budžet za sledeću godinu i da on ne vidi raskorak sa predstavnicima Evropskog parlamenta koji kažu da je sledeća godina predvidjena za medjustranački dijalog.

Dačić je tako odgovorio na pitanje poslanika Socijalističke partije Srbije Djordja Milićevića koji se osvrnuo na prošlogodišnji dijalog na FPN-u, rekavši da takve razgovore treba voditi u Skupštini.

Milićević je pitao da li vladajuća većina sada ima obavezu da razgovara i sa vanparlamentarnim strankama i kojim, kao i da li je Evropski parlament tražio neki rok za takav dijalog.

I ostali poslanici iskoristili su svoje pravo da zatraže odgovor od nadležnih.

Poslanik SDA Sandžaka Mirsad Hodžić tražio je da se upravljanje rezervatom Uvac vrati na upravljanje Sjenici na čijoj se teritoriji nalazi, a sve dozvole za rezervat daje Nova Varoš.

On je predložio i da se Sjenici kao jednom od najhladnijih gradova Evrope omogući kupovina uglja i struje po nižim cenama.

Šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ponovo je apelovao da se smanje medijske poruke o tome koliko će ljudi da umre od korone.

„Moramo da radimo i nosimo virus kao da je to običan grip“, rekao je Marković.

Poslanik SNS Nebojša Bakarec rekao je da se šest dana vodi „zverska kampanja protiv predsednika Aleksandra Vučića i patrijarha Irineja“.

„Pitali su zašto je Vučić govorio na sahrani – zbog toga što je najbolji predsednik. Zašto je kritikovao Tadića, zato što je bio najgori predsednik u istoriji i sramota Srbije“, rekao je Bakarec.

U nastavku Bakarec je tražio informacije o poslovanju, kako je rekao „žutog tajkuna Djilasa“ i njegovih saradnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.