(Beta) – Ivica Dačić najoštrije je danas osudio izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlić Radmana i saopštio da će Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputiti Hrvatskoj protestnu notu.

„U Hrvatskoj se sistematski godinama unazad gradi atmosfera mržnje prema Srbiji i srpskom narodu. Samo jedan od takvih primera je izjava hrvatskog ministra spoljnih poslova Grlić Radmana, kojom napada Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića“, naveo je Dačić, a saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova.

Grlić Radman je ranije izjavio da Vučić mora da odluči na kojoj će stolici sedeti, aludirajući na njegove pokušaje da zadrži dobre odnose i sa Rusijom i sa Evropskom unijom.

„Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali maligni uticaji Rusije na Zapadnom Balkanu neće biti dopušten“, izjavio je Grlić Radman.

Dačić je rekao da niko nema pravo, a ponajmanje Hrvatska, da deli lekcije i brutalno se meša u unutrašnje stvari Srbije.

„Srbija je zemlja koja vodi suverenu i nezavisnu spoljnu politiku, koja je u interesu isključivo naših građana i našeg naroda. Srbija i Vučić nisu ničiji trabanti. Hrvatski ministar nije naučio lekcije iz istorije, pa zaboravlja, ili bi želeo da se zaboravi, da je Hrvatska bila najverniji trabant Austrougarske i nacističke Nemačke, sa Nezavisnom Državom Hrvatskom, koja se borila čak i posle Hitlerovog samoubistva, sve do 15. maja, šest dana posle kapitulacije Nemačke“, rekao je Dačić.

„Bili su kao trabanti veći nacisti od nacista. Mi smo sluge samo Srbije i naših građana“, poručio je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je juče na Instagramu da se hrvatski ministar spoljnjih poslova Gordan Grlić Radman ne samo brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već „po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.