(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da međustranački dijalog može da bude uspešan samo ako su predlozi realistični, održivi, prihvatljivi za sve strane, i da će se o predlogu Evropskog parlamenta koji posreduje u dijalogu sa delom opozicije razgovarati 17. ili 18. septembra.

Dačić je za RTS uoči sutrašnjeg sastanka Radne grupe o međustranačkom dijalogu, kojem će prisustvovati predstavnici stranaka koje ne žele posredstvo Evropskog paralamenta i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao da bi se samo uz realistične predloge stvorili uslovi da svi učestvuju na izborima.

On je rekao da je napravljen presek kakve su sve predloge opozicione stranke dale i da će se o tome razgovarati u ponedeljak, a da očekuje da se narednih nedelja „polako krene u dolazak do konkretnih dogovora i rešenja za neka otvorena pitanja koja bi mogla da budu u cilju poboljšanja izbornih uslova“.

Upitan šta nude predstavnici opozicije koji učestvuju u razgovoru, ali uz posredstvo evroparlamentaraca, Dačić je rekao da sa njihovim zahtevima nije upoznat zato što su ih podneli Evropskom parlamentu i da je dogovor da mu do 1. septembra Evropski parlament pošalje predlog teksta o kojem bi razgovarali 17. i 18. septembra.

„Tako da za sada nema tu nekih novih detalja, osim onog što smo mogli da čujemo po medijima. Dijalog može da bude uspešan samo ukoliko su predlozi realistični, ukoliko su održivi, prihvatljivi za sve strane i time bi se stvorili uslovi za ono što mi želimo – da svi učestvuju na izborima i da niko ne traži alibi za neke svoje neuspehe“, rekao je Dačić.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-letnji-dvobroj-nedeljnika-br-496-497/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.