Dačić kaže da “posle svega” nije željan vlasti: “Izvršne vlasti…”

1
Foto: Profimedia

(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da se u svojoj političkoj karijeri obavljao više ministarskih funkcija, da je po dužini mandata ministra spoljnih poslova na četvrtom mestu u istoriji Srbije, zbog čega navodi da “nije željan izvršne vlasti”.

On je gostujući na TV Hepi ponovio kako zakonodavna spada u sam vrh po podeli vlasti, te da samo “zlobnici” smatraju da je njegova nova funkcija rezultat problema u saradnji sa Srpskom naprednom strankom.

“Od 1990-ih se nije desilo da je predsednik neke stranke istovremeno i predsednik Skupštine. Uloga (predsednika parlamenta) će time biti osnažena”, rekao je Dačić i odbacio mogućnost da bude “protokolarni predsednik Skupštine”.

On je dodao i da je do ovakve podele došlo u dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zbog najavljenih izbora 2022. godine, u koje kao vladajuće koalicija trebaju da uđu osnažene na predsedničkim i gradskim izborima “ne računajući pokrajinske i lokalne izbore”.

Dačić navodi i da tek predstoji odluka koje će ministarske resore Socijalistička partija Srbije dobiti u vladi.

1 KOMENTAR

  1. Видиш како је Вучић знао до чега је теби сада. Још ти је дао и микрофоне, па можеш сад да певаш до миле воље. А и то чему председаваш, више личи на кафану. него на представнички дом.

Comments are closed.