Srbija će naredne sedmice saopštiti ime još jedne zemlje koja je povukla ili suspendovala stav o tome da priznaje Kosovo, a to će biti 15. zemlja po redu, najavio je ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, preneo je N1.

Gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS Dačić nije precizirao koja je to zemlja, ali je naveo da je u dogovoru sa državnim vrhom odlučeno da to bude saopšteno iduće sedmice.

„Nismo hteli da ispadne kao da se inatimo sa Kvintom“, rekao je Dačić podsećajući na nedavno upućeni zahtev pet vodećih zapadnih zemalja da Srbija prekine sa kampanjom za povlačenje priznanja Kosova.

Dačić je dodao da je ta, još uvek neimenovana, zemlja već uputila notu Prištini o svom stavu i da Srbija neće prestati svoju diplomatsku kampanju.

„Ne prestajemo sa tom politikom. Te zemlje sada same preispituju. Ne možemo sada da im javimo: odustanite od svega toga, to bi bilo neozbiljno“, rekao je Dačić.

Komentara

  1. komarac
    16. avgusta 2019. 13:28

    Dosta mi je Dačića i njegove baljezgarije,koje nisu ni za školu koju je posećivao Nebojša Stefanović.Kako voli da popije,neka dodje u Belu Crkvu i da vidi i oseti šta je vino i ciganska muzika.

  2. buba mara
    16. avgusta 2019. 13:37

    Ministar Dačić je izgleda promašio poziv.Umesto ministra,ja bih ga postavio za zaštitnika sa onim devojkama, da zaštitnički čuva predsedništvo i predsednika Vučića.Kako je sačuvao Slobodana Miloševića,tako neka sačuva i sadašnjeg predsednika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.