“Dačić je kao šef diplomatije bio smešna pojava. Sada je pao s konja na magarca…”

3
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Bivši ambasador u Londonu i Vatikanu Vladeta Janković izjavio je danas da promene na pojedinim ministarskim pozicijama u budućoj Vladi Srbije potvrđuju da je došlo do zahlađenja u odnosima Moskve i Beograda.

Janković je agenciji Beta rekao da pomeranje Aleksandra Vulina iz sektora odbrane i dovođenje Zorane Mihajlović u sektor energetike, ukazuje da su rusko-srpski odnosi zahladneli, s ciljem da se smanji ruski uticaj u Srbiji.

“Odnosi zemalja se ne menjaju preko noći, ali nesumnjivo je da je došlo do izvesnog zahlađenja u odnosima Moskve i Beograda, pre svega kao posledica Vučićevog besmislenog sporazuma u Vašingtonu koji ne služi ničem sem predizbornim interesima Donalda Trampa”, ocenio je Janković.

Prema njegovim rečima upadljivo je da je Socijalistička partija Srbije (SPS) kao stranka koja je najbliža ruskim interesima u našem političkom spektru “pala u senku”.

“Ali ne zaboravimo da je to deo našeg političkog pozorišta i relativno rdjavog izbornog rezultata SPS-a”, rekao je ambasador.

Dodao je da je odavno bilo “sazrelo” vreme da predsednik SPS-a Ivica Dačić ode iz Ministarstva spoljnih poslova.

“Dačić je kao ministar spoljnih poslova bio smešna pojava i njegovi rezultati su zanemarljivi, pogotovo kad se sagleda stanje u samom ministarstvu koje je dramatično loše. Činjenica je da je Dačić sada pao, kako se to kolokvijalno kaže, s konja na magarca, i da je skrajnut iz politike koja stvarno nešto znači”, ocenio je Janković.

Dodao je da parlament u Srbiji već dugo praktično ne znači ništa i da je to samo jedna “predstava za publiku s jeftinijim ulaznicama”.

3 KOMENTARA

  1. Sedam meseci mts nije bio u stanju da mi osposobi fiksni tefon. Tada sam shvatila da mi isti nije ni potreban i odjavila dam ga. Nemam vise taj trosak. Isto tako bili smo bez skupstine i vlade toliko dugo, tako da nam iste nisu ni potrebne. Zamislite koliko bi novca ostalo da nije lesinara, koji sede da im prodje vreme i napune dzepove. Takvom besmislenom skupstinom predsedava dacic ivica i ne da je spao na magarca, vec na istrosenu ragu. Ubija se ovih dana, sav izoblicen, da ibjasni kako je zadovoljan. Smesan je. Neka sada zameni pesmu Miljacka sa “utehu, dajte mi utehu”.

  2. Nemojte tako profesore. Pa zar nije onako lepo objasnio diplomatskom koru šta je sa druge strane reke, gledano sa Kalemegdana. Čak nije bio ni previše pijan!

Comments are closed.