Dačić: “Imaćemo korektan odnos sa migrantima, ali nećemo dozvoliti da ovde ostanu zarobljeni…”

5
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povodom najave Turske da više neće sprečavati izbeglice da idu ka zapadu Evrope, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je danas u Beogradu rekao da će Srbija “nastaviti da održava korektan odnos prema migrantima”, ali da neće dozvoliti da veći broj njih tu ostane “zarobljen”.

Dačić je novinarima pre početka sednice rukovodstva svoje stranke rekao da “na sreću” Srbija nije među zemljama koje su prve na udaru, niti je krajnje odredište novog potencijalnog migrantskog talasa.

“Srbija je imala veoma konstruktivnu politiku svih ovih godina i samo su je hvalili”, rekao je Dačić.

On je sa druge strane rekao da Srbija neće dozvoliti da se ceo problem prebaci na zemlje u tranzitu, u trenutku kada bi druge zemlje zatvorile granice, te bi zato migranti mogli ostali u Srbiji.

“To je nemoguće da se izdrži. Zato mi nastavljamo korektan odnos, ali smo spremni na sve mere da zaštitimo našu zemlju”, naveo je Dačić.

5 KOMENTARA

  1. ОВом земљом је пторутњало преко милион миграната ! Чувамо ли ми и обезбђујемо ли ми своје границе ? Ко те људе уопште контролише на појаву тренутне заразе и у чему је смисао допуштања њиховог “транзита” кроз Србију ? Буду ли слушали Вучићеве говоре, имаћемо проблема да Србија не постане и њихова дестинација.

  2. “”Dačić: “Imaćemo korektan odnos sa migrantima, ali nećemo dozvoliti da ovde ostanu zarobljeni…”””””
    U SRBIJU NESME DA UDJE NIJEDAN MIGRANT !!!!

Comments are closed.