Dačić: “Čujem da se digla prašina što je peticiju potpisao i Aca Lukas…”

1
Printscreen/YouTube/RTS Sajt - Zvanični kanal

(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da oni koji iskaze Veljka Belivuka o navodnim vezama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prihvataju kao kredibilne, “relativizuju” zločine za koje su osumnjičeni pripadnici Belivukovog kriminalnog klana.

Dačić je za televiziju Pink rekao da se stranke koje učestvuju u medjupartijskom dijalogu bez posredovanja stranaca “nisu pridružile haosu” koji po njegovoj oceni u vezi sa svedočenjem Belivuka “izazivaju predstavnici grupacija Dragana Djilasa i Vuka Jeremića”.

On je rekao da se stranke koje učestvuju “u ozbiljnom političkom dijalogu nisu uhvatile u to kolo” i da je nekih komentara o vezi Belivukove grupe i vlasti bilo, ali daleko od toga da, kako je rekao, neko podržava, favorizuje ili uzima zdravo za gotovo ono što su rekli Belivuk i Marko Miljković.

“Došli smo do takve situacije da svi treba da podrže borbu protiv mafije a ne da traže način za relativizaciju tih grupa i da ih koriste kao sredstvo za napad na državne organe koji vode borbu protiv kriminala”, rekao je Dačić.

Potvrdio je da je potpisao peticiju za “odbranu ugleda i institucije predsednika Srbije od medijskog rata”, koju je pokrenuo Institut za političko umrežavanje.

“Čujem da se digla prašina što je peticiju potpisao i Aca Lukas… Svako ima pravo da iznese mišljenje”, rekao je predsednik Skupštine Srbije i lider SPS.

1 KOMENTAR

  1. Претворили сте државу у циркус, како вас није срамота, само да би имали позиције и били на функцијама, не марећи за цену. Какве петиције, какве глупости, срушили сте правну државу, или бар оно мало правне државе коју смо тешком муком створили, да би направили Северну Кореју на Балкану, да би направили култ личности, и то личности за коју се пола Србије пита да ли је уопште “тачна”. Дачић већ 30 година трабуња глупости и нимало не посустаје. Ви из СПС-а и радикални сте погубни за Србију, увек били.

Comments are closed.