Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je borba protiv nasilja u školama jedan od prioriteta Ministarstva i da policija pravovremeno reaguje, prikuplja potrebne informacije i obaveštenja, saopštio je MUP.

„Celo društvo treba da se pozabavi borbom protiv nasilja, a kada je reč o fizičkom obezbeđenju škola, mi imamo u Beogradu 500 školskih policajaca, sa posebnim akcentom ne samo na očuvanje fizičke bezbednosti objekata, nego i drugih aktivnosti, a to je da se spreči nasilje i kriminal i naročito ilegalna trgovina narkoticima u okolini škola“, rekao je Dačić.

On je naveo da MUP apeluje da građani prijavljuju ako imaju neke informacije, pa će policija reagovati, naglasivši da „nema zaštićenih i nedodirljivih kada je reč o borbi protiv nasilja“ i da će policija sarađivati i nadalje sa prosvetnim vlastima da bi se što bolje spremili za sledeću školsku godinu.

Dačić je naveo da Ministarstvo kroz niz promotivnih kampanja i akcija teži da policiju što više približi građanima, a cilj je i da se, između ostalog, prekine sa praksom u kojoj se deca zastrašuju policijom, poručivši da su policajci dobri i da su kriminalci oni koji treba da je se plaše.

Govoreći o aktivnostima Uprave kriminalističke policije, Dačić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog zvaničnog saopštenja Evropola u kojem su navedeni izvanredni rezultati trogodišnje akcije kojom je koordinirao Evropol, sa prioritetom na borbu protiv narko-kartela.

„Akciju je sprovodila španska policija, a u udarnom timu Evropola se nalazila naša Uprava kriminalističke policije, Služba za borbu protiv droga. Javno smo dobili zahvalnicu zbog akcija koje su sprovedene i oni su zapisali da je zahvaljujući akciji Srbije praktično zamrznuto 50 miliona evra imovine koja je stečena prodajom narkotika“, rekao je Dačić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.