„Srbija se neće mešati u unutrašnje stvari Crne Gore“, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ali je primetio da bi, kako je rekao, bilo žalosno da vlada Zdravka Krivokapića „padne zbog stava ministra pravde Vladimira Leposavića o događajima u Srebrenici“.

Dačić kaže da politička kriza, izazvana predlogom Krivokapića za smenu Leposavića, nije potrebna Crnoj Gori, ali da treba sačekati da se vidi kako će ta inicijativa proći u parlamentu budući da, kako je ukazao, crnogorski premijer nema svoju partiju, a Demokratski front i Demokrate Alekse Bečića neće glasati za zahtev premijera.

„Srbiji je važno da se očuva politička stabilnost u regionu i da pružimo ruku za normalizaciju odnosa sa Crnom Gorom, a za to je potrebno da vlast bude stabilna“, rekao je Dačić za TV Pink, a preneo je Blic.

On je istakao da je problem što Crna Gora ne kreće od nule, već “iz minusa“ kada je reč o određenim političkim odlukama.

Dačić je izrazio uverernje da sadašnja vlada ne bi priznala nezavisnost Kosova, ali da je pitanje da li ima snage da povuče priznanje imajući u vidu da, kako je primetio, nije homogena po tom pitanju, ali ni u odnosu na događaje iz devedesetih.

„Ne može se očekivati da se lako donose takve odluke, mislim da su se oni zato na početku dogovorili da ne ulaze u pokušaje donošenja nekih odluka koje će se ispostaviti nemogućim, kao što je odnos prema NATO ili EU“, rekao je Dačić.

Dodao je da je za opstanak vlade u Podgorici ključno da li će se naći neki dogovor kojim će se prevazići trenutna politička kriza.

Na konstataciju da se Krivokapić u obrazlaganju inicijative za smenu Leposavića poziva na odluku Skupštine Crbe Gore, Dačić je rekao da ne zna kakvu je odluku doneo crnogorski parlament i dodao da su, kada je Skupština Srbije usvajala deklaraciju o Srebrenici, pronađena formula da Srbija priznaje te događaje kako je definisano u presudi i da se „govori o zločinu, a ne o genocidu“.

Komentara

  1. Zoran011
    8. април 2021. 20:12

    Ne treba da se baviš unutrašnjim problemima drugih.Ima šta da se radi i u našem dvorištu,bolje se fokusiraj na to.

  2. Bobby
    9. април 2021. 09:58

    Важно је да владу Србије не могу да оборе ни изјаве амбасадора да је бомбардовање било оправдано, а који мртав 'ладан обавља и даље своју дужност "пљувања" по овом народу, у сред Београда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.