Odluka o nastavi: Đaci u još tri grada ne idu u školu od ponedeljka

0
Profimedia/Ilustracija

(Beta) – Ministarstvo prosvete saopštilo je da će učenici srednjih škola iz tri lokalne samouprave od naredne nedelje nastavu pratiti onlajn, kao i da će učenici sedmog i osmog razreda iz četiri lokalne samouprave  i srednjoškolci iz 18 lokalnih samouprava preći na kombinovani model nastave.

Onlajn nastavu pratiće srednjoškolci iz Ivanjice, Novog Pazara i Užica.

Učenici sedmog i osmog razreda u školama u Ivanjici, Lajkovcu, Valjevu i Kragujevcu nastavu će pratiti kombinovanom metodom nastave.

Kombinovanu nastavu imaće i srednjoškolci iz Beograda, Valjeva, Vranja, Leskovca, Lajkovca, Lebana, Prokuplja, Uba, Čačka, Bajine Bašte, Velike Plane, Vladičinog Hana, Kragujevca, Sjenice, Šapca, Niša i Sremske Mitrovice.

“Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovida-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrdjenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled obolevanja učenika”, navodi Ministarstvo prosvete u saopštenju.

Dodali su da se u svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.