Darko Miličić je za reprezentaciju igrao u periodu koji se ne pamti po dobrim rezultatima, a od 2005. do 2007. osetio je kako ovdašnja javnost reaguje posle neuspeha.

„Ako me pitate da li znam kako je mogao da se izbegne neuspeh, odgovor je: da sam znao, sigurno bih to znanje primenio u tom periodu, pa nas danas ne bismo imali etiketu najgore generacije“, rekao je Miličić za Novosti posle poraza reprezentacije Srbije od Argentine.

„U ovakvim momentima nije korektno iznositi bilo kakve paušalne zaključke. Možemo samo da stegnemo ruku tim momcima i stručnom štabu, čestitamo im na svemu što su poslednjih godina uradili za našu košarku i koliko su radosti doneli Srbiji“, rekao je Miličić.

On je rekao da je postojao pritisak medija, pa i nacije.

„Igrači sami sebi najviše stvore pritisak koji zna ponekad da pogura ka napred… Ali realnost ne mora uvek da se poklopi sa očekivanjima. Setite se moje generacije iz 2005. za koju je važilo ‘ili prvo mesto ili ništa’, pa selekcije Španije koju je 2007. cela njihova država još pre početka Evrobasketa videla na vrhu, ili SAD 2002, 2004. i 2006… Ljudi, to vam je sport. Ponavljam, svaka čast momcima, svi su se odazvali, bila im je čast da treniraju skoro celo leto i igraju za Srbiju“, rekao je Miličić.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.