“Da živimo u ljubavi, a ne u mržnji i nacionalizmu”: Majka devojčice kojoj je pomogao vlasnik pekare u Borči

5
Foto: N1

Ljljiana Dragojlović, majka devojčice koja boluje od spiralne mišićne atrofije i za čije je lečenje vlasnik pekare Roma iz Borče Mon Đuraj prikupljao donacije, rekla je da ne razume protest protiv Đuraja i poručila da treba da bavimo ljubavlju i poštovanjem, a ne mržnjom i nacionalizmom.

Ona je rekla da je sa svojom ćerkom došla da podrži Mona Đuraja i istakla da ne vidi zašto su ga optužili, jer nije on taj koji je pokazivao simbol.

Ona se zahvalila Đuraju što prikuplja novac za njenu ćerku kako bi imale sve što je potrebno za normalan život.

“Ovo je za mene smešno šta ovaj narod radi, treba da se ispunajvamo ljubavlju i poštovanjem, a ne mržnjom ili nacionalizmom. Nije bitno koje je ko boje, ljudi se dele na dobre i loše. Komšije na ovo gledaju isto kao i ja, trebalo bi da stavimo tačku, da gledamo napred i da pokušamo svi da nađemo zajednički jezik i živimo u miru, ratovi i mržnja nam nisu potrebni, prošli smo pakao”, rekla je Ljiljana Dragojlović za N1.

Grupa desničara okupila se i danas ispred pekare Roma u Borči, zahtevajući da se zatvori pekara jer je na društvenoj mreži objavljena fotografija bivšeg radnika kako u centru Beograda rukama pokazuje dvoglavog orla, albanski nacionalni simbol.

5 KOMENTARA

  1. Detetu želim dobro zdravlje a tebi da nabereš pameti i da, bez da štetiš ličnom interesu koji imaš od Pekara, ne štetiš interesu svoga roda! Ajde zdravo!!!

  2. Sumnjam da ti jeto pekar pomagao samo na lepe oci, pitam se gde je i šta radi otac devojcice

  3. Pa oni i pomažu da bi imali takve kao ti da ih brane. A i sumnjam da ti pomaže tek tako na lepe oči. Gde jei šta radi otac bolesne devojčice.

  4. Zalosno je sto mi Srbi smo mnogo naivni. Umesto da smo slozni i da niko ne kupuje u Siptarskim pekarama. Pekar bi sam otisao iz Srbije. Svima je jasno da se oni tako neprimetno naseljavaju. Kada postanu vecina pocinju da budu sve glasniji i proteravaju nas. Ja sam u svome gradu pre dve godine prestao da jedem njihov ukusan hleb jer sam shvatio da ce mu jednog dana biti tako gorak. Zalosno je sto vecina nas masta da zivi u nekoj drugoj zemlji gde ce nas tretitati kao robove sto se kroz istoriju i pokazalo. Ja sam mastam da pobegnem u drugu drzavu i ako sam svestan da tamo necu biti srecniji, jer mislim da sam tamo bezbedniji. Nemam hrabrosti da im se suprostavim…. Jadan sam

  5. Јесте да су људи добри или лоши али када си у Риму понашај се као Римљани.Ово се зове злоупотреба гостопримства и тај човек сада треба да покаже да то као није знао и није желео.Прочитајте Арчибалда Рајса “Чујте Срби”па ће те видети да нам се стално враћа наша наивност и наша вера да ако ми не мислимо зло ни други нама не мисле.На жалост,кроз целокупну историју смо страдали због тога и тешко да можемо да се опаметимо.На жалост,гени су гени…

Comments are closed.