Završila se još jedna Pesma Evrovizije, a pobedu je slavio Holanđanin Dankan Lorens. On je imao najviše sabranih glasova publike i žirija širom Evrope.

Međutim, nezasluženo je ispod radara prošla činjenica da bi, da su na snazi stara pravila, po kojima se gledaju samo glasovi publike, Holandija završila na drugom mestu, sa 261 osvojenim poenom.

Italija bi bila treća, Rusija četvrta, Švajcarska peta, ali pobednik bi bila – Norveška.

Raspevana družina po imenu Keiino osvojila je čak 291 bod.

Njihova pesma „Spirit in the Sky“ govori o tome da svi treba da imaju jednaka prava, ali posebno je zanimljivo kada Laponac – koji je u „zelenoj sobi“ držao i laponsku zastavu – počeo da jodluje (to se na severu kaže „joik“) i peva na svom jeziku.

Ono što Fred-Rene Buljo, kako se zove, viče jeste „Čajet dan čuovgga“ (da, i nas je iznenadilo da laponski jezik ima slovo Č), odnosno „Pokaži mi svetlo“.

On se dopao i Margiti Milovanović, koja je za Nedeljnik pratila Evrosong.

„Norvežani su posebna priča. Ljudi koji su hteli tri pesme, pa nisu znali koju će, pa su poslale sve tri. Upakovane u jednu. A realno valja samo ova na laponskom. Ne mogu da dokučim na šta najviše liči, dvoumim se između Najtviša, Ša Ile i Scootera. Iako je potpuno jasno da ovaj levo liči na Sinišu Malog. Laponac je sjajan!“

Tako je mislila i publika u Evropi. Norvežani su moralni pobednici ovog takmičenja.

Pogledajte još jednom njihov nastup.

Komentar(1)

  1. Mix
    19. мај 2019. 16:39

    Svaki Cigan svoga konja hvali. A svi ti nasi muzicki obrazovani strucnjaci zaboravljaju da je muzika zabava i ds za vecinu nas je dozivljaj prrsudan a ne kvalitet.....prvo ti kriticari bombarduju narodne mase sundom a onda ocekuju da narod prepozna vrednost. Norveska je pobednik. To su odlucile siroke narodne mase, vi eksperti se zabijte u svoje kruzoke i kritikujte jedni druge.😂 evolucija se desila i svoje ocene zadrzite za sebe, ostavite narod da Sam prepozna sta mu je ugodno za uši....

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.