Da se zna ko je tata: Rat za striming nasleđe

0
Serija "Naslednici", scena

Evo dobre metafore na samom početku. Čitav zaplet serije “Succession” (“Naslednici”), već tri duge i slasne sezone, zasniva se na jednostavnoj premisi: Logan Roj, patrijarh velike porodice koja već decenijama drma američkom i svetskom politikom, trebalo bi da se povuče sa čela kompanije Waystar Roco, a da na njegovo mesto dođe neko nov. Ko? Oni koji su cele (kratke) karijere bili u njegovoj seni i pokušavali da mu se dokažu i nametnu. Njegova ćerka Šiv, zainteresovana za politiku i progresivne ideje, ali ne baš toliko da bi se odrekla nasledstva i da ne bi pogazila svoje principe; njegov najstariji sin Konor, visokoparni neradnik koji misli da je bolji nego što jeste, njegov najmlađi sin Roman, lajav i nezasit i voljan da prekrši sva moguća pravila, i njegov odmetnuti sin Kendal, koji se sa svojim demonima bori tako što misli da sistem treba da se sruši spolja i kojem ništa nije važno koliko imidž i odjek na društvenim mrežama.

***

Kako je izgledala prva postpandemijska televizijska godina, u kojoj su tri-četiri takmaca pokušala da svrgnu cara, samo da bi bili matirani pred sam kraj sezone i kalendara, i u čemu je, onda, tajna uspeha i uticaja serije “Succession”?

CEO TEKST ČITAJTE U NOVOGODIŠNJEM DVOBROJU NEDELJNIKA (NA DUPLO VEĆEM BROJU STRANA) KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 30. DECEMBRA. NAREDNI BROJ IZLAZI 13. JANUARA