“Da sam ja organizovao proteste Goran Vesić ne bi mogao da daje izjave…”

4
Foto: Printscreen Youtube

“Da sam ja organizator protesta u Beogradu, Goran Vesić jutros ne bi mogao da daje izjave”, poručio je u šali vladika diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić, a povodom izjave zamenika gradonačelnika Beograda da je episkop Grigorije inspirator protesta koji se drugu noć održavaju u glavnom gradu Srbije.

“Ta izjava mi je popravila dan. Ne poznajem čoveka, ali znam da je jedan od najpopularnijih ljudi u Beogradu. Cenim, pošto je jako popularan, da je njegova izjava veoma važna. Ono što me jako raduje je to što je on mene nazvao inspiratorom koji može da pokrene toliki broj ljudi. Ja bih voleo da je tako. Nažalost, to nije istina. Prosto, ja se time nisam bavio”, rekao je Grigorije za Newsmax adria, a prenosi Nova.rs.

Vladika Grigorije je rekao da su slike sa beogradskih ulica tužne.

“Ono što sam sinoć gledao je bilo tužno. Osetio sam da je taj protest spontan i nekontrolisan. To svaki iole inteligentan čovek može da primeti.  A sad bih se mogao da se našalim sa vašim zamenikom gradonačelnika – da sam ja organizovao proteste, on jutros ne bi mogao da daje izjave”, rekao je vladika Grigorije

A povodom saopštenja Srpske pravoslavne crkve u kojem je označen kao saradnik antisrpskih medija, Grigorije je izjavio da je pisanje na zvaničnom sajtu Crkve doživeo kao tužan događaj.

“Forma komunikacije, nije ton koji je u tradiciji naše Crkve. Pogotovo u tradiciji razgovora sa jednim episkopom”, rekao je vladika Grigorije, dodajući da su zapanjujući reči saopštenja uperenog protiv njega.

“Ne verujem da su to reči našeg patrijarha. Ja poznajem tog čoveka trideset godina i više puta sa sa njim razgovarao. To nije njegov jezik. To nije jezik kojim razgovaraju dvojica episkopa. Za mene ne postoje prvo, drugo i trećesrbijanci, već ljudi”, rekao je vladika, dodajući da ga niko nije pozvao pre objavljivanja saopštenja SPC.

4 KOMENTARA

  1. Šta se bre ti više mešaš? Vodi računa o Bogu a ne o politici. Samo sto ti izgleda nisi dorastao ni za jedno a ni za drugo.

  2. Grigorije: politizujete . Svrstavate se. Ne potrebno izgovaranje kritičnih reči. Žurite. Srbija ima narod u institucijama. Crkva je institucija. Da nije sukob. Dozvolite da protiv rečnosti budu doprinos miru ne kamenicama. Zašto. Vaše reči idu kameno bez odobrenja iznad nas

  3. Hmmmmm….” Ne poznajem čoveka…” koliko me sećanje služi, ova dvojica su zajedno drugovala u isto vreme u UO FKCZ, nema šanse da se ne poznaju, biće da su ovo neki nerasčišćeni računi iz tog perioda.

Comments are closed.