“Da opravda poverenje velikog broja Srba koji su glasali za njega…”: Kako je Dodik čestitao Zoranu Milanoviću

1
Tanjug/AP

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je Zoranu Milanoviću pobedu na predsedničkim izborima u Hrvatskoj uz poruku da očekuje da će on biti predsednik svih građana odnosno i Srba koji su za njega glasali.

Milanoviću je na izboru za novog predsednika Hrvatske još u nedelju uveče prvi čestitao predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić a tome se naknadno pridružio i Dodik, navodi Jutarnji list.

Iz Dodikovog kabineta je saopšteno da je poželeo Milanoviću da za vreme njegovog mandata Hrvatska nastavi da se razvija u miru na dobrobit njenih građana i da će ići putem stabilnosti, ekonomskog razvoja i napretka.

Navedeno je i kako je Dodik izrazio nadu da će Milanović “opravdati ukazano poverenje svojih birača, među kojima je i veliki broj Srba koji su glasali za njega, kao i da će u predstojećem mandatnom razdoblju biti predsednik svih građana Hrvatske i raditi na unapređenju položaja i statusa srpskog naroda u Hrvatskoj”.

“Očekujem da ćemo uskoro, nakon zvaničnog preuzimanja funkcije predsednika Hrvatske, uz međusobno uvažavanje i poštovanje, unaprediti naše odnose i intenzivirati saradnju i dijalog o mnogim otvorenim pitanjima koja su od obostranog interesa i za dobrobit svih građana”, poručio je Dodik.


1 KOMENTAR

Comments are closed.