“Da nismo pomogli, Partizan ne bi danas igrao sa Mančesterom, a Zvezda ne bi imala Gasprom njeft”: Vučić o državnoj pomoći najvećim klubovima

2
Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić okarakterisao je kao “demagošku” kritiku države to što je velika sredstva usmerila u Crvenu zvezdu i Patizan, umesto što ih je dala za lečenje dece, prenosi N1.

Vučić je ocenio da je ta primedba “demagoška”, kao kada bi se reklo da se ne daje novac za železnicu dok ima siromašnih, a ustvari se izgradnjom železnice smanjuje siromaštvo.

“Da nismo pomogli Partizan, on ne bi igrao sa Mančesterom, niti bi Crvena zvezda imala Gasprom njeft kao sponzora, tada bismo bili krivi što ne igraju s velikim fudbalskim klubovima”, ocenio je Vučić.

On je govorio i o tome koliko vlast izdvaja novca za lečenje dece, koje se kako Vučić kaže, koristi kao kontraargument za ulaganje u sportske klubove.

“Za lečenje dece obolele od retkih bolesti od 2012. godine izdvojila sedam milijardi dinara – šezdeset miliona evra, a do 2012. je bilo izdvojeno nula dinara”, rekao je Vučić.

2 KOMENTARA

  1. Mora da je dao ukradene pare od penzionera i njihovih penzija, kao i sve ostalo.Za lopine zatvor i oduzimanje sve imovinu, a porodica na prosjački štap.Nema pravne države.Sve je korumpirano.

  2. Zabole me Tuki što Partizan igra sa Mančesterom kao i za Zvezdu sa parama koje su dobili mogli su da se obnove svi domovi zdravlja u Srbiji i bolnice jer izgledaju kao svinjci i ogkud tebi pravo da pare poreskih obveznika preusmeravas fudbalskim klubovina koji treba da se ugase sko nisu sposobni da se samostalno finsnsiraju. Bezobrazni lopovluk na delu.

Comments are closed.